Sunday, June 18, 2006

ELS ARTISTES JOVES DE LA SANT LLUC, SEGON ANY



Alex Garrido, Marc Prat i Pol Codina, dos pintors i un forjador respectivament, varen ser seleccionats en la passada Sant Lluc 2005, com a exponents de l’art jove d’aquesta col·lectiva, fet que ara els hi permet exhibir al públic les seves obres en la Sala d’Exposicions Caixa Laietana de la Plaça Santa Anna de Mataró, que fins al proper 30 de juliol, romandrà oberta amb aquesta mostra.

En la inauguració el passat 15 de juny, i amb un públic més d’amics i familiars que no d’artistes, Ricard Navarro, cap de l’Obra Social de l’entitat, va posar de manifest que és tracta de la festa dels artistes i que “es fan coses importants a la ciutat”.

Seguidament, va cedir la paraula a Garrido, Prat i Codina que, més destres amb les seves habilitats artístiques que amb l’oratòria, varen expressar la seva satisfacció i agraïment per l’oportunitat que se’ls hi brindava, i per la consideració de l’ASLL envers els artistes joves.

Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art, va concloure l’acte amb els agraïments de rigor, i explicant que aquesta Mostra Selectiva de Joves, es celebra per segon any consecutiu, i com a fruit de les diferents comissions de treball, proporcionant nous al·licients al desenvolupament de les activitats d’aquesta entitat, entre elles, la tria per un jurat dels artistes que ara exposen, que van ser escollits per la seva obra creativa, essent una mostra plural i heterogènia de la figuració i l’abstracció, amb qualitat i expressió de l’art plàstic.

Referint-se a Codina va afirmar que recull la tradició creativa familiar de la Serrallaria March, amb el recliclatge de materials aptes per la forja. De Garrido va indicar l’aprofitament del seu bagatge cultural de “grafitter” , fent el salt al cavallet, i finalment, de Prat va fer observar a la quarantena aproximada d’assistents, la seva maduresa i gran força artística. “Tot és nou i vell a la vegada. La joventut està obligada a l’agosarament, lluny encara de les coaccions del mercat de l’art”. Com a paraules finals va mostrar el seu entusiasme i orgull per poder col·laborar amb aquests artistes, i poder facilitar l’empenta inicial.

Les definicions de Luis en referència als tres joves artistes, són acurades. Només resta d’afegir l’impacte visual que representa l’obra de Marc Prat, de traç enèrgic i vigorós que dins l’àmbit figuratiu i utilitzant tècnica mixta, i tan sols el gris en diferents tons, presenta en les seves obres la reflexió sobre la solitud de l’home, que tan sols compte amb si mateix i la seva pròpia capacitat d’afrontar qualsevol repte.

Codina, ens mostra en un univers de ferro forjat, la seva visió d’un entorn marí molt particular, que li permet moviment i sinuositat alhora que dona a entreveure a un artesà en plena evolució, amb un material aparentment poc dúctil però de grans possibilitats.

Alex Garrido és el més urbà de tots tres, i amb tècniques que ens recorden tant a Vasareli com la psicodèlia dels seixanta, és mou entre el figuratiu i l’abstracte, destacant línies i volums, demostrant possibilitats però encara pendents d’un desenvolupament artístic concret.
L’exposició es complementa amb el “4art RAL·LI FOTOGRÀFIC NOCTURN – MATARÓ NIT OBERTA”, que organitzat per l’Associació Enlleura’t, mostra la llum fotogràfica de la nit mataronina. Imatges d’indrets ben coneguts de la ciutat, on tant el muntatge com la improvisació, no mostren gaires novetats en l’art fotogràfic, sinó més aviat la tècnica habitual en el format de reportatge urbà, essent les triades pel programa de mà, especialment, Rafa Dominguez, Florencio Rincón i Núria Bassas com a primer premi les més encertades i interessants de totes.

No comments: