Sunday, November 26, 2006

LLUMS I SONS DEL BARROC


Amb una Capella dels Dolors plena de gom a gom, on fins i tot varen haver-hi discussions per les cadires, va tenir lloc el passat dissabte 25 de novembre el primer dels tres concerts programats dins la XV Setmana de Música Antiga: La música alemanya a la tardor del barroc “Les Goûts Réunis”

El violinista Japp Schröder i el trio Hippocampus varen interpretar obres de Telemann, Johan Philipp Krieger, Nicola Matteis pare i fill, Johann Sebastian Bach i el seu fill Carl Philipp Emanuel.

Un programa interpretat amb dos violins barrocs (Schröder i Lider) clavicèmbal (Alberto Martínez) i viola de gamba (Jordi Comellas), que va fer les delícies del públic assistent, que ben aviat es va acostumar al so dels instruments originals com eren els dos violins barrocs.

Tenint en compte que en la majoria de programes de concerts, sigui dins la Setmana, sigui en altres àmbits, quasi un 80% de les peces interpretades són desconegudes per al gran públic, val a dir que va ser una més que agradable sorpresa descobrir a Krieger, de qui veritablement cal destacar a través de la interpretació, a un autor que sabia expressar delicadesa i emoció amb la mateixa harmonia i color musical que manifestava brillantor i extravagància, dins un marc estètica exquisida i un tant insòlita, però de profund coneixement dels instruments.

No obstant, l’entusiasme del públic va esclatar amb la interpretació del “Passagio Rotto” i de la “Fantasia con discretione” de Nicola Matteis pare i fill, per part de Jaap Schröder. El veterà músic va fer una gran exhibició de del seva professionalitat, virtuosisme, tècnica depurada i experiència demostrada, no exempta de certa fredor i mancança d’emoció que varen ser substituïts pel seu mestratge; tempo acurat remarcant intensitats i subtileses.

Val a dir que va ser d’agrair el fet d’incloure dues peces de Bach, pare i fill, perquè efectivament les diferències de conceptes, de composició i d’evolució musical, van quedar paleses, fet que va permetre apreciar el seu desenvolupament.

En un conjunt, la interpretació va ser molt digne, ben estructurada, notant-se una gran harmonia entre els components, alhora que entusiasme per la seva feina. Un treball intens i impecable que va ver gaudir a la nombrosa audiència d’una “soirée” barroca dins un escenari únic.

2 comments:

ABULAFIA said...

Me encanta tu manera de escribir, soy novata en esto de los blogs, como puedo relacionarme contigo y ponerte como enlace?.
Me podrias ayudar?
Gracias

Anonymous said...

Hola Abulafia,

Un placer conocer a mis lectores y por supuesto que te puedo y quiero ayudar.
Puedes contactar conmigo al siguiente correo electrònico:
mtc6062@hotmail.com

Si dispones de un blog, no tendré inconveniente en "likarte". Yo hace poco que ha aprendido ha "linkar". Ya te lo comentaré por e-mail.

Un saludo y gracias.