Saturday, June 04, 2011

BASSAT-2: LA SAGA CONTINUA: DISCURSOS - LLuís Bassat


Seguidament, LLuís Bassat va prendre la paraula, tot informant als presents que les obres exposades en la primera fase varen ser adquirides amb posterioritat a la seva creació, però que les que es troben ara exposades, sí foren comprades en l'època que varen ser produïdes.

Novament Bassat va recordar als presents el seu inici dins el món de l'art, quan en aquell 1973, tot passejant pel carrer Consell de Cent, es va aturar davant la galeria Adrià i va adquirir un quadre que el va frapar (personalment és la tercera vegada que li sento explicar la història), i a partir d'aquell moment, va entrar dins el món de les galeries d'art, tot referint que si bé es varen organitzar excel•lents exposicions en aquella galeria - a cura de Francesc Mestre, present entre el públic - les vendes no es que en fossin moltes, degut també a la crisi, en aquell moment, del petroli.

Amb el pas del temps, va adquirir part de la galeria, però no va sobreviure massa, per la qual cosa va tenir que ser tancada, i malgrat que era una època en que necessitava diners, es va alegrar infinitament de quedar-se més amb les obres, que no pas amb els diners.

En referència a l'obra exposada, pintura i escultura, aquesta forma part de tres exhibicions d'aquesta dècada. "Moltes de les obres exposades aquí, hi varen ser a la galeria Adrià. Qui havia de dir que amb els anys formaria part d'un Museu!!!" Els artistes presents varen néixer abans de la guerra, per tant són els anomenats de la primera generació. Encara recordo com anava a visitar als artistes als seus estudis, i veia com feien algunes de les obres que estan aquí" .

No comments: