Tuesday, April 05, 2011

JOSEP NOVELLAS - DESDOBLAMENTS - LA ÚLTIMA GRAN EXPOSICIÓ

S'ACABEN ELS DISCURSOS


La llibreta d’aquesta cronista accidental, ja començaven a quedar-li pocs fulls, i els discursos encara no s’havien acabat.


La vídua de Josep Novellas, Assumpció Viñals, també va adreçar unes paraules als presents, en un to emocionat, totes d’agraïments de rigor a nivell familiar, d’amics, artistes, d’institucions, etc., que consten en catàleg, pel suport i col•laboració amb la mostra, “en aquest projecte que hem fet per amor a l’art”.


I finalment, l’alcalde, Joan A. Baron, que com no podia ser d’altra, va concloure l’acte amb el discurs polític de torn. “Que he de dir jo desprès de totes les coses que s’han dit. Fa dos anys, dia per dia en Josep M. Codina em va venir a veure i va dir Alcalde, hem de fer una exposició a Pepe Novellas”.


Tot manifestant la voluntat de Caixa Laietana d’implicar-se en el projecte, d’una gran exposició per a la ciutat, va derivar el seu discurs cap al “Pepe Novellas ciutadà compromès a fons i a la seva manera, profundament compromès amb la ciutat, amb els valors de les coses, progressant i lluitant per un món millor. Una persona que hi era quan feia falta, quan se’l necessitava (...) No moren els artistes, els trobem a faltar. En Pepe tenia un profund coneixement de l’art, de la societat i de la ciutat (...) Aquest és el Pepe Novellas més universal.Què maco dir-ho però quanta falsedat. El comptador de visites dels espais expositius donarà la dimensió real de la universalitat real del malaurat artista - Una exposició per retre-li l’homenatge que es mereix entre els artistes contemporanis”.


LA CRITICA CORRESPONENT A:

www.cuadrosdeunaexposicion.com

No comments: