Thursday, March 31, 2011

ANAR DE MITING…PRESENTANT UN LLIBRE: Ciutadà Mora














INTERVENCIONS (i III)

Ciutadà Joan Mora, candidat a l’alcaldia de Mataró per part de CiU

Joan Mora va començar el seu llarg i intens discurs – avorrit no ho va ser gens i si molt il•lustratiu – aclarint algunes de les anècdotes esmentades o vistes en els vídeo de presentació, fet que va anar molt bé a aquesta cronista accidental perquè la màquina de retratar “va fer figa”, o sigui em vaig quedar sense bateria, i va tocar agafar el mòbil, amb una qualitat de fotos infame, per la qual cosa, manllevo alguna dels setmanaris gratuïts.

RECTIFICACIÓ A POSTERIORI: Solicitades fotografies a la Secretaria de CiU a Mataró. Acceptada la meva sol·licitut. Per tant, canvi de fotografies. Les dels setmanaris gratuïts no eren precisament acertades. Moltes gràcies.


Desprès dels oportuns aclariments, va confessar la seva passió per anar en moto i fer carretera o camí amb aquest vehicle, on no s’hi pot anar a l’aventura, cal una preparació de ruta, i per descomptat, no és gens còmode: “S’ha de ser agosarat amb el destí, però prudent amb la manera d’arribar-hi” . Joan Mora considera que cal recuperar una sèrie de valors que estan en l’oblit: “Sense esforç no hi ha recompensa (...) el que m’han ensenyat és el respecte”. Tot seguit va passar a analitzar els resultats del 28 de Novembre del 2010 – eleccions autonòmiques, on es va produir un fenomen que no havia passat mai: de 9.000 vots a 19.000 a Mataró.


“La societat es va consolidant. És necessària una regeneració política. Si no sembres, no reculls. La feina del polític és estar a totes...”. Joan Mora, com en el seu moment Martin Luther King, té un somni: el del canvi; el de ser alcalde. “No seré jo qui em faré alcalde. Sereu vosaltres qui em fareu alcalde”. I a través del llibre se’l podrà conèixer millor. “És un llibre que es ven, naturalment, i espero que se’n venguin molts perquè dels diners que en sobrin, aniran per plats a taula a la Llar Sant Joaquim”.


Mora, que es declara hiper-perfeccionista, va trobar en Ramon Reixach una mena “d’alter ego” d’aquesta característica seva, que es reflecteix en el llibre. Tampoc se’n va estar de agrair a editor i fotògrafs la seva tasca i col•laboració. La voluntat del candidat de CiU a l’alcaldia de Mataró es comptar amb totes les sensibilitats, per tal que la ciutat presenti i aculli projectes d’empreses. I es basa en 3 eixos principals: El ser, el fer i l’ajudar a fer.


“El ser per poder parlar de tu a tu amb Barcelona. El fer per reactivar la ciutat a nivell econòmic i l’ajudar a fer com una eina al servei de tots, a totes les persones que vulguin tirar endavant els seus projectes”.


Joan Mora, que empresarialment es dedica al món de la informàtica, té molta vinculació amb Estats Units:“Si en aquests moments no estigués aquí, estaria a San Francisco, on en aquests dies es celebra un important saló empresarial...” I tant per la seva activitat emprenedora, com per convenciment personal, està disposat a potenciar el coneixement de l’anglès, i també va parlar la nova immigració, de la seva integració, i de que ha d’obeir a uns deures i a unes obligacions, i del fet de tenir visió comarcal. “Mataró és capital del Maresme i jo soc un maresmenc convençut”.


Va parlar també de la coincidència d’horari del míting amb la reunió del Consell d’Administració de Pumsa, on es presentaven els números de l’entitat. “Pumsa declara unes pèrdues de 5.000.000 d’€, quan en el ple del 24 de desembre, se’ns van dir que en serien 3 els milions d’euros. Es clar, s’havien de fer plans de viabilitat per motius electoralistes...” I com 3 milions 3 són els interessos que es paguen per crèdits bancaris, gràcies a l’arquitectura financera de l’actual consistori. “El 22 de maig ens trobarem amb una situació financera greu. Com s’arrecla això?”


Joan Mora va apuntar un seguit de mesures empresarials, principalment basades en la reducció de l’estructura de l’administració, i de les seves empreses (Proposo que les primeres siguin la tele i la ràdio públiques perquè costen un ronyó i només serveixen per alimentar addictes al règim socialista). Tot i la perspectiva obscura i fosca de la realitat econòmica actual en la ciutat de Mataró, Joan Mora aposta per l’optimisme, i que de cara a l’any 2025, la ciutat es senti orgullosa de la seva reactivació i desenvolupament, que pot venir d’infraestructures com el tren orbital, estacions de tren en diferents indrets de la ciutat, una parada d’autobusos, i “hem d’assegurar la desaparició del peatge de la C-22. No estic en contra dels laterals, però els que ara sí hi estan, durant quatre anys han estat callats”.


Portar la fibra òptica a totes les cases, tenir al dia el Tecnocampus i expandir les seves activitats, dins un context de ciutat universitària, el triangle dels Molins, apostar pel Front Marítim: “on es van engrescar a una sèrie de professionals que ningú ha escoltat” i eradicar el macro – prostíbul: “com puc anar a buscar empreses per a la ciutat si el cap de policia em va dir que necessitava el doble de plantilla per a controlar-ho!”, el turisme cultural, allargar els horaris comercials per a un millor servei, defensa dels funcionaris davant les actituds i decisions dels polítics, ajudar a la societat civil a desenvolupar-se lliurament, establir una “meritocracia”, és a dir, valorar els mèrits amb acord amb l’oposició, varen ser altres de les manifestacions i voluntats del candidat a l’alcaldia per part de Convergència i Unió.


“Canviarem l’ajuntament. Jo tinc aquest somni, però aquest somni també es vostre (...) Els partits han d’anar en segon terme, primer és la ciutat”. Mora va reconèixer que va fracassar en les eleccions del 2007, però li Ha servit de molta experiència estar a l’oposició (bé, s’ha fet l’aprenentatge, i abans, en els tallers eren 4 anys) i per tant: “avui estic convençut de ser un bon alcalde. Compto amb un partit cohesionat”. Finalment, Joan Mora va acabar la seva intervenció parlant del seu sobiranisme “jo soc sobiranista fins a on els catalans vulguin”, del desig de fer un Mataró orgullós, i del seu compromís i de la seva lleialtat amb la ciutat.


Tot adreçant-se a Artur Mas va dir: “Seré un alcalde lleial, però també et prometo que defensaré als mataronins, siguin del color que siguin. Jo vull ser la veu de la gent del territori. Un govern que escolta, fa bé les coses. Ens tindràs al teu costat, però si fem bé les coses, que se’ns premi. Us necessito el 22 de maig. Aquesta vegada ho farem. Vosaltres ho fareu”!!!


Aplaudiments, públic en peus, el president Mas a l’escenari i foto de rigor, amb tot l’equip, cantant Els Segadors, himne amb el que aquesta cronista no es sent gens identificada – prefereixo el Cant de la Senyera de Maragall – per tancar un acte de partit, que no institucional. Ah, i copa de cava i manduca per a celebrar-ho.

1 comment:

Anonymous said...

si no t'identifiques amb l'himne del teu pais amb quin himne nacional t'identifiques?