Wednesday, March 01, 2006

XAVIER UBACH FA DONACIÓ DEL SEU FONS ARTÍSTIC


El conegut presentador de televisió i pintor Xavier Ubach, ha fet donació a la ciutat de Mataró de la seva col·lecció d’art, composta per 110 quadres, 12 escultures, 18 rajoles de ceràmica.

En el passat ple del dia 2 de febrer, i amb l’aprovació de tots els grups municipals, el regidor de cultura Jaume Graupera va agrair a Ubach el gest i va informar al ple del conveni establert amb l’artista, consistent en la catalogació i conservació del fons, sempre mantenint la seva unitat, i del que està previst una exposició, o bé al Museu de Mataró o bé al futur Centre d’Art Germans Arenas.

La col·lecció està composada per firmes com les de Casademont, Cruspinera, Pujol, Contreras, Francesc, Albert Basso, Roca Sans, Terri, Vinardell, Piroca, Marti Sabé, Modest Urgell, Eliseu Maifren, Cruañes, Moscardó, Martínez Lozano, Josep Novelles, Josep Tur, Amador, Emilia de Torres, Duvan, Alfred i Ricard Opisso, amb quadres dedicats a l’artista, i del propi Ubach pel que fa a pintures.

De les 12 escultures, cal destacar un “Sant Jordi”, unes màscares de teatre i un retaule de pastors de Jordi Puigggalí. Altres obres són d’escultors com Iago Vilamanyà i Manuel Cusachs del que també cedeix un dibuix.

Antoni Comella i Elisard Sala, músics però també ceramistes, son autors de bona part de les ceràmiques del llegat al que cal afegir-hi una màquina de filmar Super 8, que anteriorment havia estat propietat d’Enric Fité, Joan Pruna i Santi Carreras, realitzadors de cinema amateur, i amb els qui Ubach havia col·laborat en algunes de les seves filmacions.



1 comment:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!