Sunday, March 12, 2006

XXXè SALÓ DE FOTOGRAFIA TROFEU ÀMFORA DEL MARESME I CIUTAT DE MATARÓ-2005


Les darreres tendències en l’art i la tècnica de la fotografia, es poden veure a la sala d’exposicions que la Fundació Caixa Laietana, té a la plaça Santa Anna, 1 de la capital del Maresme, i que organitza com cada any Foto-Cine Mataró de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC).

L’exposició recull un total de 150 fotografies dins les modalitats: tema lliure, muntanya i ciutat de Mataró, amb predomini del blanc i negre, i l’urbanisme i el seu entorn com a punts a destacar.

L’espectador observa com a nexe comú la solitud tant de persones com d’entorns. L’encís i la vivesa del color té poc a expressar davant l’època nihilista que vivim i això l’expert, el professional o l’aficionat que participa en aquest Saló ho defineix molt bé. Igualment, domina el paratge urbà enfront el paisatgisme; carrers deserts, edificis solitaris, mirades d’infants la sensibilitat de la nuesa del cos humà, amb jocs d’ombres, contra-llums, nitidesa d’imatges i la demostració d’una tècnica depurada en quan a la utilització de mitjans informàtics i fotogràfics, configuren una mostra atractiva i curiosa que permet reflexionar sobre el món actual i la seva evolució, a través de l’ull fotogràfic.
L’exposició romandrà oberta fins al proper 17 d’abril.

No comments: