Sunday, June 10, 2007

BIENNAL TORRES GARCÍA -CRÒNICA EN CONSTRUCTIVISME (IV): CLOENDA


La celebració del lliurament del 2n Premi de Pintura Torres García de Mataró va concloure amb la lectura del veredicte del jurat, lliurament del premi i guardons i amb els discursos de les autoritats presents.

El cònsol general de l’Uruguai a Barcelona, Joaquín Piriz, que amb els agraïments de rigor, va manifestar el significat que per el seu poble té la figura de l’artista, i el dramatisme de la seva vida “No hay ningún pintor en Uruguay que no sea alumno de Torres García. La gran obra que estava construyendo era su propia personalidad”. Manifestat l’orgull del govern del seu país per aquesta activitat, va cedir la paraula a l’alcalde J.A. Barón qui de manera un tant improvisada, va felicitar tant als guanyadors com als organitzadors, col·laboradors, especialment Caixa Laietana, i als dos contertulians. “El president Maragall, quan reunia als alcaldes ho feia dins el saló Torres García, i sempre recordava a l’alcalde del Maresme”, va comentar Barón, que tot seguit va afirmar el seu desig de polèmica, perquè l’art és important per la ciutat i per la seva generació de controvèrsia.

La vivència d’un moment notable per l’exposició de Marta Duran a Nova York o de J. Safont a Llavaneres mostra l’escervescència dels artistes de Mataró. Destacant la tasca de l’ASLL, expressant el seu desig de que la cultura tingui un paper important i remarcant el fet d’acceptar el repte tant per l’Ajuntament com per Caixa Laietana envers aquesta biennal, va concloure el seu discurs insistint novament en el fet d’assumir aquest compromís per a la consolidació de la biennal en una mostra important. "El compromís està per treballar plegats”.

No comments: