Saturday, December 20, 2008

IMMA BENET, TEMPORADA D'HIVERN

La petita sala d'exposicions del carrer Sant Josep, acull de nou l'obra de Imma Benet. La mostra, que porta per títol L'Òreada, amb mig any de diferència de l'anterior, val a dir que no s'observen grans canvis en el seu treball– 6 mesos és poc – però ens ofereix una exposició on de nou expressa un gran domini del paisatge, especialment en el de camp, per sobre de la figura o del bodegó. El seu traç continua essent ferm i enèrgic, i la seva vitalitat la mostra a través lluminosos tons de groc, rosat, verd, etc. Es la seva forma d'entendre l'entorn que pinta, i d'oferir-lo al visitant. També hi ha inspiració en tons pastels que reflecteixen una sortida de sol.

La Imma pinta per plaer i per vendre, doncs la seva pintura continua complint amb la funció decorativa, tan digne com l'obra d'autor consagrat que es penja a les parets de col·leccionsites.

Pel que fa al tractament de la figura, especialment en el seu Nu, s'intueix una sensibilitat que amaga sota la traça del paisatge, perquè no és tan ella mateixa, però si bé pel seu tarannà podria tendir cap a l'abstracció – de fet ja hi ha algun quadre on el color domina per sobre la forma – no és de descartar el seu intimisme, bé a través de la figura humana, com d'una particular finestra, de tan sols finestró obert, i que de ben segur pot obrir en altres perspectives.

La pintura de la Imma Benet no te complicacions, és capta a la primera i no requereix esforç a l'espectador. No entrarà en els circuits oficials i semi-oficials, però serà expandida, el millor per un artista, doncs quedarà com a patrimoni i herència de moltes llars. L'exposició romandrà oberta fins al proper 5 de gener de 2009.

No comments: