Saturday, May 14, 2011

4ª BIENNAL TORRES GARCÍA DE PINTURA: KO TÈCNIC – DISCURSOS: JOAN ANTONI BARON – ALCALDE


Què sí, benvolgut i anònim lector, que en una hora varen xerrar 5 persones més el diàleg entre artistes i Pep Andreu, però es clar, FALTA EL DISCURS DE L’ALCALDE i... les meves conclusions per escrit, que per alguna cosa soc cronista accidental i atenció PREMSA ARTÍSTICA ESPECIALITZADA, doncs en realitat era la única representant d’una publicació dedicada al món de l’art, amb difusió a tot l’Estat: la revista GAL-ART (pseee, que a mi també m’agrada presumir).

I que va dir l’alcalde? Lo de sempre, que a Mataró es fan coses. Però va començar la seva curta intervenció, també s’ha de dir, tot prenent notes d’un text que ja havia escrit pel catàleg de la col•lecció Bassat (per cert, que no hi era present). Baron va parlar de la Xarxa de Museus i que “això ens fa forts a Catalunya. La biennal es consolida en una efemèride de col•locar artistes del nostre país i més enllà del nostre país”. També va parlar del “jurat de campanillas, dels més importants”, i de la consolidació de la biennal.

Baron va creure en el projecte de bon principi, per la gent que el portava a terme, la de la Sant Lluc (interessant informació davant el director del Museu i l’encara regidor de cultura. Una clara demostració de la poca confiança amb el personal de la casa, davant “la mosca cojonera” de la Sant Lluc, en aquest cas), “amb transcendència per fer una cosa important, amb la implicació de l’Ajuntament i de Caixa Laietana, amb el convenciment de que a Mataró passen coses importants”.

I tot comunicant als presents que s’ha trobat una ubicació per les obres guanyadores del Torres Garcia, com és el Tecnocampus, a suggeriment de la Sant Lluc, per tal que tothom les vagi a veure (això ho farem quan hi hagi no una sinó dues línies d’autobús urbà que hi tinguin parada, doncs ENCARA NO HI HA TRANSPORT URBÀ QUE PASSI PEL TECNOCAMPUS!!!), va donar per finalitzada la seva intervenció, amb els agraïments de rigor, i adreçant-se a Boter de Palau, manifestant-li que ha estat un plaer comptar i col•laborar amb ell, i que està segur que: “cap dels dos dimitirà del seu mataronisme actiu i del nostre compromís. Segur que ens retrobarem”.

No comments: