Monday, September 26, 2011

SANT LLUC-2011 (II)



Tot seguit, en Daniel LLin, va llegir la seva intervenció, agraint l’aixopluc de la Laietana, als artistes per la seva participació, adreçant desprès el seu discurs cap a la promoció de les arts plàstiques en general, dins uns moments econòmics convulsos: “preferiríem un àmbit més propici per l’art” , amb el desig de ser companys d’altres disciplines artístiques com el cinema, la música, etc., i que altres entitats desenvolupen, doncs “volem ser una ciutat referencial on la cultura tingui lloc” (de ilusión también se vive. Durant els 32 anys de socialisme, la ciutat s’ha tancat en banda a molts nivells i la cultura no és excepció. En realitat, no ens coneix ni la mare que ens va parir), i que l’entitat està desitjosa per recolzar la tasca dels artistes que ho desitgin.

Segons Daniel LLin, “l’exposició (referint-se a la Sant Lluc) mostra una selecció d’obres per obrir-se al món de l’art, i pretén despertar l’ interès artístic de la ciutadania. Creiem que la nostra aportació és un petit gra de sorra...”

A continuació, va fer esment de l’artista homenatjat enguany, en Paco Cabanillas, d’ els col•legues i amics de l’entitat que malauradament, aquest any han traspassat: la pintora Emilia de Torres, el dibuixant i gravador Robert Vives Sauri i de l’escultor Guerau Calàbria.

Finalment, Llin va tenir paraules de record per Boter de Palau, com ex-president de Laietana, i per l’ex-alcalde Baron i el suport que des de l’ajuntament sempre va donar a la mostra, tot agraint tant a les institucions publiques com a l’entitat de crèdit la seva bona disposició per la col•lectiva.

Seguidament, es va donar el diploma als joves artistes seleccionats dins la Sant Lluc d’enguany, i que disposaran com ja és habitual d’un espai expositiu per a la seva obra: Natàlia Guerrero Hernàndez, F. Javier Pretel Franco i Oriol Ribas

I per acabar l’acte, l’alcalde Joan Mora, va donar per inaugurada la mostra, no sense abans fer esment de “les grans idees que combinen el talent aconseguit amb les noves generacions...” amb “la il•lusió per tirar endavant aquest projecte”, sense oblidar que “l’art ens comunica coses diferents però ens comunica l’estima per l’art de tots els governs que ens han precedit” per finalitzar tot dient que es continuarà donant suport a la mostra des del consistori, tot i les dificultats del moment actual.

O sigui un discurs de tràmit, que va quedar molt bé davant d’un públic vinculat directament amb la mostra – artistes, amics i familiars dels mateixos – pocs polítics, cap de la “leal oposición” socialista, ni d’IC-Verds, ni dels que donen suport al govern a base de pacte i votacions (PP i PxC), ni per descomptar, la CUP (Déu ens lliure d’assistir a un acte social tan poc reivindicatiu com aquest), i poca gent d’altres entitats o simplement visitants i espectadors
.

1 comment:

Anonymous said...

Com vols que la oposició sigui lleial si ni tans sols ho van ser amb ells mateixos quan eren al gobern?