Wednesday, July 18, 2007

LA TRADICIÓ DE LES FOTOS DE LES SANTES


Fins al proper 31 de juliol, l’Ateneu Caixa Laietana presenta, l’exposició de fotografies corresponent a La Festa Major de l’any passat: “Les Santes, objectiu d’alçada”. Aquest cop, l’encarregat va ser en Dani Domínguez, que per molts es recordat gràcies a la mostra “Cantonades: dues mirades, una realitat”, celebrada entre el setembre i el novembre del 2005, on va demostrar enginy, originalitat i expertesa, i no va deixar al públic gens indiferent.

En aquesta exposició, se’ns mostra una visió que recorda als picats i contrapicats del film “Ciutadà Kane” d’Orson Wells, que no deixa de ser una innovació, tenint en compte que ja fa quinze anys que s’ha establert la tradició fotogràfica.

Més que un retrat de la Festa Major, se’ns presenta una visió particular del moviment de la massa humana motivada per un esdeveniment on prima la rauxa, amb alguns moments de relaxació. Hi ha fotografies molt originals com la feta a la basílica de Santa Maria, la del desvetllament vellugós, que figura amb el número 6 en el programa de mà, o la d’un edifici on es veu com la gent contempla el que passa pel carrer. I com sempre, no deixen de ser tendres les imatges dels nens contemplant els diferents actes de Les Santes.

Domínguez disposa d’una bona tècnica i fa servir amb cura els recursos informàtics, a fi a efecte de donar un sentit artístic i alhora de cronista gràfic de Les Santes

El recorregut fotogràfic no varia en referència a les anteriors edicions, doncs els esdeveniments així ho marquen, i en Dani Dominguez no deixa de jugar amb les cantonades, aquest cop, però, amb gent amunt i avall. Veritablement resultava més inspirat en aquella mostra.

Una exposició molt visitada, on petits i grans gaudeixen de trobar-se a la foto i de veure als seus amics o familiars. Això també és una tradició.

No comments: