En el món actual, trobar noves formes d'expressió artística suposa un autèntic repte per qualsevor persona amb capacitat i imaginació per a la creativitat.
Amb la mostra l'Eròtica del Vidre, que fins al proper 19 d'octubre es podrà visitar a la Sala d'Exposicions de Caixa Laietana de la plaça Santa Anna, el concepte d'art adquireix un ventall de possibilitats infinit gràcies a una simbiosi perfecta entre tècnica i la inagotable capacitat humana per a la creació.
Promoguda per l'ACAV (Associació Catalana de les Arts del Vidre), i amb el suport d'Artesania Catalunya i de la Generalitat catalana, va ser inaugurada el passat 2 d'octubre, amb la presència de David Gibernau, president de l'ACAV, i de Àngel Ramatge, en substitució de la Presidenta de l'IMPEM Alicia Romero, absent per trobar-se al ple de l'Ajuntament.
El torn de presentacions el va iniciar Jaume Calçapeu, qui va excusar la absència de Ricard Navarro, cap de l'obra social, per trobar-se en un altre acte, i va anunciar la presència de David Places, com a representant d'Artesania Catalunya.
Calçapeu va destacar al nombrós públic present, principalment els artistes que exposen, llurs familiars i amics, que l'ACAV és una entitat que es troba al principi de la seva activitat, però amb una gran vocació de continuitat, per al desenvolupament del vidre en la basant artística. Va informar de les converses de l'associació amb l'ajuntament de Mataró, perquè aquesta entitat tingui la seu a la capital del Maresme, i va donar la benvinguda als artistes que tenen obra exposada, procedents de Castella, País Valencia, etc.
Va fer especial incidència a la vinculació de la ciutat amb el vidre. “Mataró per tradició mereix ser la seu de l'ACAV. Des de l'antigor, segles XVI al XVIII i també XIX i XX, Mataró ha tingut tradició vidriera a través de la indústria, i ha donat nom de grans vidriers. Vull fer especial esment de Ramon Juncosa a qui mi unia una gran amistat...”
Calçapeu va acabar el seu discurs tot fent referència als peixos de vidre exposats, cedits per Pastisseria Uñó, com a mostra artística i autóctona produida pel Forn del Vidre, cedint tot seguit el torn a David Gibernau , qui en nom de l'ACAV, va adreçar unes breus paraules a l'auditori.
Fent una menció especial als artistes de Guadalajara i Alacant presents a la sala, va passar a ressenyar com des de temps ancestrals, el lligam entre art i vicre; de com el vidre en la vasant materia,a travès de la tècnica es converteix en art, “S'ha volgut que es gaudeixi d'aquest art”.
Finalment, David Places va arribar a l'acte de presentació, tot excusant el seu retard per problemes de trànsit, i tot i no haver vist la mostra, va posar especial enfàsi en el temps transcorregut per tal que l'ACAV s'involucri amb Artesania Catalana, com a forma de potenciar aquest art, doncs: “artistes joves estan treballant en un concepte força excel·lent. Esperem veure-os a tots a Catalonia i fer força a tots els implicats en el sector del vidre”
El torn d'intervencions va acabar amb les paraules d'Àngel Ramatge, en representació de l'IMPEM qui va manifestar la seva satisfacció perquè Mataró sigui la seu de la 2ª Trobada d'Artesania Catalana – Catalonia-2008. També va fer esment de la especial incidència de Mataró en el món del vidre, destacant l'exemple dels dos peixos, i va finalitzar el seu també breu discurs, amb els agraïments de rigor a artistes i institucions, desitjant que aquesta mostra “sigui un punt de partida per a l'activitat de la ciutat. Soc responsable de la promoció de la ciutat i és aquesta una forma de fer el possible per a la potenciació de Mataró”, tot demanant la participació de tots els presents a les activitats vinculades amb Catalonia-2008.
No comments:
Post a Comment