Sunday, October 25, 2009

JORDI I JAUME ARENAS – IMPRESSIONS DE GUERRA






L'espai del Menjador, reservat exclusivament a l'obra dels germans Arenas, mostra una sèrie de dibuixos, aquarel·les i olis, molt representatius de com uns joves adolescents, dedicats a l'estudi de les belles arts, varen viure la guerra civil espanyola.

Una crònica a través de l'art, de l'impacte que va causar, especialment a en Jordi, veure les cues de la població civil per obtenir menjar, els militars i les escenes de guerra dins la ciutat de Mataró.

Es tracte d'una obra a la que evidentment li falta la veterania i els coneixements que proporciona l'experiència artística amb el pas dels anys. Però sense cap mena de dubte, sap mostrar un alt sentit de l'estètica, de les perspectives i del document gràfic. Una obra de gran valor històric, pel que representa la guerra a través de l'art, d'una forma de concebre una visió bèl·lica, que no deixa de produir en l'espectador sensible, certa angoixa, malgrat els anys que han passat, tant per la utilització de materials, per la presa d'apunts de les distintes obres, amb un traç precís però molt lleuger i un tractament del color sense extremismes, quasi fotogràfic.

No comments: