Monday, April 19, 2010

JOSEP SERRA – LA FORÇA DEL MOVIMENT





La galeria Setba (http://www.setba.net/) – Plaça Reial, 10-1r-2ª de Barcelona - exposa fins al proper 30 d'abril l'obra més recent Josep Serra (http://www.josepserra.es/).

Gest és el títol d'aquesta nova exposició de l'artista argentoní, on a través d'una dotzena d'obres i en diversitat de formats que van del 30 x 30 al 100 x 142 cms, i mitjançant la utilització de tècnica sobre fusta o paper, ofereix al visitant una colpidora visió de la realitat i del seu entorn.

Emparat dins els marges d'una abstracció densa i radical, Serra convida a l'espectador a través a un traç dinàmic i d'un gest ample i gruixut, sempre amb la constància del moviment, a contemplar la seva obra, sense dubtes ni excuses, amb fermesa i solidesa, no exempta de cert desdeny per formes estereotipades, amb la finalitat que el visitant es trobi amb una obra plena de caràcter, realitzada en un cromatisme bàsic, on el blanc domina a plaer, sense descuidar les sempre presents àgils pinzellades de negre, tot i que no se n'està de deixar-hi anar unes quantes taques en aquest color, alhora que dona entrada als grisos, en base al groc i al blanc, i tocs de vermell i blau fort.

En Josep Serra és enèrgic i contundent. Té les idees molt clares, i la seva obra sempre expressa potencia activitat. No hi ha davallament que hi valgui, tot i que es perceptible certa lleugeresa en el color, que mitiga lleugerament la virulència d'altres mostres.

És aquesta una exposició amb concordança per l'entorn de la sala, com en equilibri per una molt encertada il·luminació, permetent a l'obra exhibir totes les seves possibilitats tècniques i artístiques.

No comments: