Tuesday, April 13, 2010

PUNTS DE LLIBRE: LA GRANDESA DE L'ART EN LA PETITESA D'UN FORMAT
L'espai Capgros conjuntament amb la sala d'exposicions de l'ASLL del carrer Bonaire, presenten la mostra Punts de Llibre, una iniciativa de l'Associació Sant Lluc per l'Art, que coordinada per Teresa Roig exposa els treballs de prop de 60 artistes, que presenten la seva obra en un format de 6 x 22 cms.

En la inauguració de la primera exposició, el passat 30 de març, el conegut crític d'art Pere Pascual va mostrar la seva satisfacció pel treball conjunt de Capgros i la Sant Lluc, tot esperant que aquesta no fos una única col·laboració, sinó l'inici d'una etapa de coordinació en favor de l'art.
“60 artistes, 60 punts de llibre, 60 punts de vista”. Per a Pascual, el que un artista treballi amb un format gran, amb és molt més planer, a diferència de les mides facilitades pels punts de llibre. No obstant, “fer quatre línies és diu fàcil, però en quatre línies i ha l'essència d'un artista, cor ànima, sentiments...”

Pascual va posar de manifest la qualitat artística de la mostra, i amb especial èmfasi, de la resposta en bloc davant d'un projecte col·lectiu, sense que es perdi la individualitat ni creativitat de l'artista.

La mostra del Capgros acull un total de 25 artistes, mentre que la resta es distribueix en la sala del carrer Bonaire. “25 mirades. De nou els artistes clamen per la mirada de la ciutadania. Fa tres anys que en aquesta mateixa data firmava un paper demanant un fons d'art per a la ciutat, però actualment estem als llims culturals del mateix...”

Pascual va acabar el seu parlament, tot destacant que s'estava inaugurant una exposició magnífica, i tot seguit va cedir la paraula al president de la Sant Lluc, Antoni Luis , qui i desprès dels agraïments de rigor, va destacar que es tracta d'una mostra amb 61 artistes i que “sense una bona motivació primer no es pot fer res. Espero que aquest sigui el principi d'una col·laboració, la primera edició Capgros-Sant Lluc”

Luis va acabar el seu breu parlament tot indicant que “com a representant de la Sant Lluc tinc l'objectiu primordial d'impulsar l'art”

Tot agraint novament als artistes la seva participació, va demanar públiques disculpes a Josep Serra per haver estat trasperat els seus punts, qüestió aquesta solucionada l'endemà, a la sala del carrer Bonaire.

L'any 2009, l'ASLL ja va presentar la primera exposició de punts de llibre, que veritablement a un cost molt raonable, permet tenir obra d'autor, adequada a tots els espaís, i que presenta gran qualitat tècnica, alhora que una sensibilitat exquisida, precisament per tractar-se d'un format tan petit.

La mostra exposa tots, absolutament tots els estils, de forma gens dissonant, sinó dotada de plena harmonia. Cap peça absolutament cap peça està fora de context, demostrant els artistes mataronins la seva gran qualitat artística. La diferència la pot posar el gust de l'espectador.
La diversitat cromàtica és absolutament aclaparadora, donant un contrast viu, dinàmic, àgil, expressiu, al igual que la varietat temàtica que abraça un ampli el ventall de possibilitats; des de l'academicisme més pur fins a l'abstracció més radical, passat per surrealismes, impressionismes i grafismes molt propers a les tècniques publicitàries. Tot plegat amb un nexe d'unió molt especial: la passió per l'ART, a la que cal donar-li difusió. Precisament, aquest format de punt de llibre, podria servir com proposta per a promoure la basant artística de Mataró, fora de les nostres contrades, i com a complement al Torres Garcia.

Un format fàcil d'enviar, que podria ser valorat per un jurat d'artistes de la ciutat, sense el “pedigree” del Torres Garcia, i per tant, molt més econòmic i del tot professional i de confiança, que de ben segur permetria la participació de molta gent, i expandir el nom de la ciutat fora de les seves limitacions.


Les exposicions romandran obertes fins a finals d'abril.

No comments: