Monday, December 06, 2010

NIEVES G. NAU: SUBLIMACIÓ i PERFECCIÓ




La sala d’exposicions del Col·legi d’Apararelladors presenta fins al proper 19 de desembre la mostra: Retalls de Naturalesa, l’obra més recent de Nieves. G. Nau. Contemplar-la és recrear-se en l’admiració constant pel detallisme i, fins i tot, pel preciosisme que implica la seva particular visió del seu entorn, en aquest cas, de la Naturalesa.

Antoni Luis, president de l’ASLL, tot agraint la fidel col·laboració del Col·legi d’aparelladors, i la tasca de comissariat de Teresa Roig, va destacar de l’artista el seu nivell de qualitat i d’exigència amb la seva obra. “Nieves G. Nau demostra de forma palpable la qualitat, prestigi acadèmic i professional”.

Tot fent esment del seu currículum: llicenciada en Belles Arts per l’Academia de San Fernando, i deixeble d’Antonio López, amb diverses exposicions col·lectives a Espanya i França, tot i que les obligacions professionals i personals, finalment es varen imposar. Ha estat dissenyadora del Producte Cultural dels museus Prado, Thyssen i Fundació Miró, alhora que també ha fet treballs de disseny per l’Albert Museum de Londres.

Per a Luis, Nieves G. Nau: “ofereix un potent realisme, que sovint ultrapassa la mirada superficial, per tal d’arribar a l’aprofundiment (...) realitzant un tractament harmoniós de textures, veladures i dibuix...”

Antoni Luis va acabar la seva presentació tot destacant que l’artista sap atrapar les emocions i materialitzar-les.

L’artista va agrair a l’escàs públic present – amb prou feines i havia artistes, a excepció d’alguns membres de la ASLL – i va concloure l’acte Núria Aguilar, en representació del consistori – pertany al Consell de la Gent Gran i Mobilitat - i que casualment havia anat a veure la mostra.

No comments: