Sunday, October 22, 2006

HOMENTATGE A TELEVISIÓ DE MATARÓ i AL SEU DIRECTOR, LLUÍS LLOGONYA


Un cop acabada la projecció dels films esmentats, Ricard Bonamusa va prendre la paraula i en nom de l’Associació d’Amics de Mataró, va fer referència als presents dels inicis de TVM a la galeria d'art Tertre, d’on s’originaren les primeres emissions.

“Actualment, Televisió de Mataró compte amb 21 professionals i 50 col·laboradors, i l’any vinent començarà les seves emissions en TDT”, va comentar Bonamusa, esmentant al mateix temps l’excel·lent situació de TVM per a recollir la concessió administrativa per aquestes emissions.

Tot recordant el col·lectiu que des de fa vint anys fa possible l’existència de TVM, entre ells: Jaume Puig, Pep Sivilla, Jacint Fornols, Manuel Roca, Francesc Fuentes, etc., i de com la televisió local té el suport d’entitats i de la ciutadania, va cedir la paraula al seu director i també membre d’aquest col·lectiu, tot dient “TVM tira del carro; ell és Televisió de Mataró i TVM és Lluís LLigonya”.

Un LLigonya emocionat i sobreposant-se a la situació, va informar als presents de la notable posició del mitjà audiovisual

“Actualment, TVM ocupa el 4rt. lloc en els llistats d’audiències, amb un 23,8% de share. Per sobre té TV3, T5, i A3”

La confiança de comerciants, botiguers i entitats ha estat fonamental en aquests vint anys, tenint en compte la desaparició d’alguns mitjans, i que l’ens local ha comptat amb el suport institucional i recolzament econòmic. No obstant, segons Lligonya “tenir que viure de la publicitat és una fita considerable”.

Finalment, LLigonya tot reconeixent l’ajut incondicional dels seus col·laboradors, va acabar la seva intervenció advertint del perill que representen dues televisions públiques digitals terrestres que cobreixin el mateix territori comarcal, subdividides en l’alt i el baix Maresme, i dels reptes que suposa per Televisió de Mataró la TDT. “Mentre el món econòmic doni recolzament i les institucions també, Televisió de Mataró té llarga vida. No en tinc cap dubte”.

L’acte es va acabar amb el lliurament de sendes medalles a la Dra. Soler i a Lluís LLigonya per part del president de l’entitat Amics de la Ciutat de Mataró, Francesc Robert.

No comments: