Sunday, October 22, 2006

JOSEFINA RIPOLL: DELICADESA i ENCÍS


Tot i una inoportuna apagada de llum, el passat dijous, 19 d’octubre, es va inaugurar a la Sala 2 d’exposicions Caixa Laietana, la mostra: Josefina Ripoll, que romandrà oberta fins el proper 19 de novembre d’enguany.

Prop d’una quinzena d’obres mostren el treball d’una pintora de sensibilitat exquisida, amb elegància natural per a la utilització d’un cromatisme sense agressions, captant intensament la llum de la mediterrània, sempre llum natural, a través de les seves flors, les que, com va manifestar l’autora, té escampades per la seva casa de Menorca.

De pinzellada petita, gràcil i refinada, en part gràcies ha haver col·laborat com a dissenyadora del gran modista Pertegaz, Josefina Ripoll no es pintora de missatge profund o compromès, - va començar tard en el món de la pintura, un cop acomplertes tasques de caire familiar - sinó que gaudeix pintant i transmet la seva joia als seus quadres, la qual cosa permet que, qui els contempli o els adquireixi, senti i experimenti un benestar interior.

Recordant les paraules del crític d’art Jaume Vila, el 22 de desembre del 2005, en la inauguració de l’exposició de Perecoll, 30 anys de Negre, en referència a l’art com a decoració: “La funció bàsica de l’art és millorar la vida i és una forma d’expressar la nostra sensibilitat, la nostra personalitat”. L’obra de J. Ripoll és l’exponent d’aquesta màxima.

No comments: