Sunday, September 16, 2007

TEMPORADA D’EXPOSICIONS: INICI – CONTRASTOS ARTÍSTICS (I)


La sala d’exposicions Caixa Laietana de la plaça Santa Anna, va iniciar el passat dijous 13 de setembre, la nova temporada amb una mostra de l’obra de dos artistes residents a la comarca: Nieves G. Nau i Lázaro Ferré.

Davant de prop d’una quarantena de persones, molts d’ells pintors i artistes reconeguts, i sense cap representació del consistori mataroní ni del Patronat Municipal de Cultura, Ricard Navarro, cap de l’obra social de l’entitat d’estalvi, va iniciar el torn d’intervencions, tot mostrant la seva satisfacció pel nou començament, amb “dues mostres diferents d’entendre l’art”. Donant la benvinguda i agraïment als artistes “per la seva col·laboració en omplir aquestes parets”, va cedir tot seguit la paraula a Nives G. Nau, qui a través d’un text escrit, es va adreçar als presents tot dient:

“Pretendo mostrar la belleza de ciertas cosas, ciertos instantes que constituyen mi mundo propio. Y lo hago siempre lo mejor que se, con mucha exigencia y honestidad”

Seguidament, el conegut crític d’art Pere Pascual (Pic), atenent la petició del seu amic Lázaro Ferré, de parlar en el seu nom sobre la mostra, y en “dels únics llocs que em quedava per presentar una exposició”, va explicar als presents els seus coneixements sobre l’obra de l’artista, a qui va qualificar amb “ofici i benefici. Es un artista que estima la pintura i que no sap viure sense ella. És un “drogoaddicte” de la pintura".

Destacant els seus estudis de dibuix i la Matricula d’Honor que va obtenir dels mateixos, va esmentar en referència a “l’ofici” del pintor el seu gran coneixement de la tècnica que l’espectador pot apreciar “en veure els elements que l’artista coneix: volums, formes, colors, espai, etc. Tots estan perfectament col·locats”.

Respecte al “benefici” de l’artista, Pascual es va referir a la seva creativitat, tot recordant la frase que el pintor pinta el que veu i l’artista veu el que pinta.

Finalment, Pascual va acabar la seva intervenció, mostrant la seva satisfacció per la presentació, tot indicant que la pintura de Ferré no deixa de recordar a Warhol o a Picasso, i que d’ells “ha captat la seva essència i l’ha passat pel sedàs de la forma de l’abstracció viva”

L’acte de presentació va concloure amb las paraules finals de Ricard Navarro, qui novament va agrair a G.Nau i Ferre la seva presencia destacant la seva rotunda categoria, plantejament i ofici, i convidant als presents a la inauguració de la Col·lectiva Sant Lluc-2007, proper dijous, 20 de setembre

Les mostres romandran obertes fins al proper 4 de novembre de 2007.

No comments: