Sunday, September 16, 2007

TEMPORADA D’EXPOSICIONS: INICI – CONTRASTOS ARTÍSTICS – LÁZARO FERRE (II)
Quan el visitant o el crític que desconeix a l’artista veu la seva obra, no pot evitar que els noms de Warhol i Picasso apareguin a la seva ment, per la similitud de formes i tècniques.

No obstant, si es pot apreciar una visió molt particular del pop art, a través d’un missatge visualment atractiu, amb motivacions publicitàries, però amb l’ús d’un cromatisme quasi neutre, més fotogràfic, més fred i més adient al nihilisme del segle XXI.

Ferré acostuma a treballar amb format mig i gran, i emprant olis s/acrílic, fusta, tècnica mixta i la part més interessant de totes, els seus muntatges a través del collage. En aquesta tècnica, sorprèn per la seva imaginació i força visual, les formes emprades per mostrar els mites més comuns de la mitologia grega on obres com Apolo, el Rapte d’Europa, Zeus, etc. tenen una força d’expressivitat potent, realçada amb ocres, i terres, traça ferma i sobtada, que ens recorda a la ceràmica d’aquelles terres.

L’obra mitològica de Ferre representa la rauxa mediterrània, però sobtadament apareix Cap de far, un acrílic sobre fusta, amb diferents degradacions de grisos - en un clar missatge de caire ecològic – i que representa un absolut contrast amb les peces abans esmentades, la qual cosa demostra la versatilitat de l’artista.

Lázaro Ferré es un pintor durament crític amb la realitat, poc donat a la bellesa, però expressa amb intensitat, la seva emoció per viure i participar la pintura.

No comments: