Sunday, September 02, 2007

RAÚL PRIETO, “IN CONCERT” ALS EE.UU


El conegut organista Raúl Prieto, va actuar el passat 28 de d’agost a la sala Merrill de Portland, la ciutat, més gran de l’estat de Maine, als Estats Units, que es també capital econòmica i cultural, amb una població de quasi 64.000 habitants.

Davant d’un auditori de 1500 persones, la capacitat total de la sala, Prieto va interpretar obres de Bach, Liszt, Ritter i Saint Saëns, entre d’altres, tocant un instrument històric, un dels més antics en sales de concerts americanes. Construït al 1912, disposa de cinc teclats amb capsa simfònica, registres, etc.

La primera part del programa va estar composta per la Sonata nº 2 opus 19 de Ritter i el poema simfònic de Camille Saint Saëns, la Dansa Macabra, opus 40, adaptada per a orgue.

Forts aplaudiments d’un públic expert i atent a la seva actuació, propiciaren que Prieto sortís a saludar dos cops, en concloure la primera part.

La segona, es va iniciar amb el Preludi i fuga en re major BWV 532 de Bach, l’Estudi transcendental per a piano nº 8, de Franz Liszt i la Fantasia i Fuga sobre el coral “Ad nos, ad salutarem undam” també de Liszt.

Un auditori lliurat a Prieto amb forts aplaudiments, va motivar que l’organista fes dos bisos: Clar de Lluna de Debussy, (obra per a piano adaptada a l’orgue pel mateix Raúl Prieto) i la Tocata en re menor de Max Reger.

L’excel·lent desenvolupament del concert, ha propiciat que Prieto i els organitzadors acordessin una nova actuació de l’organista per a l’any 2008.

No comments: