Sunday, September 16, 2007

TEMPORADA D’EXPOSICIONS: INICI – CONTRASTOS ARTÍSTICS – NIEVES G.NAU ( i III)

L’obra de G.Nau atrau irremissiblement des del primer moment en que es posa el peu a la sala. Un hiperrealisme ple de matitzos i detalls exquisits que provoquen en l’espectador s’endinsi en l'exclusiva i intensa visió del món de G.Nau, que acostuma a treballar amb oli sobre tela, i utilitza totes les mides de formats al seu abast.

Antiga alumne del gran mestre Antonio López, el seu cromatisme és en tons pastels, suaus i delicats, i el traç és elegant i captivador, com encisadors son els temes que tracte, que la pròpia artista defineix: “En un cuadro, hablo del paso del tiempo, de elementos que son difíciles de expresar. Pinto lo que veo en el momento. Paso de modas”

Hi ha dos quadres que impacten tan en la seva basant artística com en la psicològica: Memòria IV i Una arrel va sorgir de la terra, resultant aquest darrer fascinant per la complexitat tant de tècnica com de tons. La mateixa G.Nau se sent especialment satisfeta d’aquestes dues obres, pintades quan residia a Olot.

Ara que resideix a Arenys, la seva visió es més lluminosa, però no deixa de mostrar aquest interès pel pas del temps com ho representa Òxids, on es pot apreciar el deteriorament dels aparells de la pesca d’arrossegament en contrast amb la nitidesa dels vaixells ancorats al port.

Unes obres més també no deixen de ser admirades pel visitant: Transició i Nesprer. La complexitat del món floral sembla no tenir secrets per aquesta artista, que transmet amb precisió mil·limètrica, sense abandonar l’encant i l’essència pictòriques, sense que la tècnica primi per sobre l’ànima, tot un univers de sensacions, reflexions i sentiments.

Tan sols s’han destacat algunes obres, doncs totes tenen particularitats que les fan úniques, i que es necessari veure per entendre. Nieves G. Nau es una artista que sent la seva obra, i sap expressar-la amb emoció, bon gust, percepció i goig per la tasca ben feta, plena d’auto-exigència, meticulositat i paciència, per al seu gaudi i del públic que admira la seva obra.

2 comments:

Ramon Bassas said...

Marta
he escrit sobre l'exposició que cites aquí. Em va anar molt bé llegir abans els teus 3 posts.
Gràcies

Coye said...

Great work.