Saturday, May 03, 2008

QU4TRE-2008: CONSTRAST i DIVERSITAT – Presentació


L’Ateneu Caixa Laietana ofereix una mostra ben singular i sempre atractiva: QU4TRE, que enguany compleix la quarta edició.

Aquest any, Laia Bedós Bonaterra, Àngel Martínez, Stella Atal i Màximo Almeida són els artistes que presenten la seva ben diversificada obra en quan a estils i conceptes.

Ricard Navarro, cap de l’obra social de l’entitat d’estalvi, va ser l’encarregat de fer la presentació de la mostra: “Quatre exposicions simultaníes i quatre artistes que s’acaben de conèixer”.

De Màximo Almeida en va destacar els seus nocturns suggeridors, trets de la mà de Ricard Jordà, el seu mestre.

De Laia Bedós va fer incidència en la dificultat de la seva obra. Va ser distingida en al segona biennal Torres García-2007, i tal com expressa la pròpia artista “la pintura sempre parla del que he vist”. “Son arquitectures emocionals extraordinàries, viscudes en confluència d’amors i desamors”

En referència a Stella Atal, artista i dissenyadora procedent d’Uganda, i a qui va agrair la seva presència, en va destacar la vivacitat i color de la seva obra, mentre que d’Àngel Martínez en va reconèixer la seva capacitat de síntesi en relació a les naturaleses mortes que presenta, tenint com a base formes, colors i reflexos.

Finalment, Navarro va acabar el seu parlament tot informat que la mostra restarà oberta fins Sant Joan, tot quedant inaugurada l’exposició i donant l’oportunitat als artistes a que s’adrecessin al públic, però aquests més acostumats a expressar-se amb l’art que amb les paraules, no van gosar de fer-ho.

Qui sí va aprofitar per dirigir unes paraules als assistents, va ser el regidor d’urbanisme Ramon Bassas, que d’un temps ença no se’n perd ni una.

Bassas va mostrar la seva satisfacció per una exposició que any rera any es va consolidar, i va comprendre la timidesa dels artistes que “ho expressen amb l’art, no amb les paraules”.

Va valorar molt positivament la contribució de Caixa Laietana en donar a conèixer als artistes, doncs permet “veure el que s’està fent el món de l’art”, el seu desenvolupament i capacitat.

Bassas també va destacar que les possibilitats de diàleg amb altres artistes del món “Mataró és una ciutat oberta. No ens em fixat gaire amb aquests bons artistes”, tot fent referència posteriorment al Mataró industrial on es considerava l’art com a cosa secundaria. Eufemísticament, no se’n va estar de dir “Necessitem fer servir el cervell davant la pèrdua de la indústria”. Seguint les línies marcades pels discursos de l’alcalde Baron en esdeveniments d’aquest tipus: “Necessitem iniciatives que contribueixin a que trobem una mirada fructífera i positiva amb l’art".

Bassas va concloure el seu parlament amb agraïments i felicitacions de rigor a l’entitat d’estalvi i als artistes.

2 comments:

Ramon Bassas said...

...No me'n perdo ni una de les que véns tu, eh? Una abraçada.

Anonymous said...

Ramon,

Fa temps que recorro el circuit d'exposicions i t'he vist en algunes ocasions, però no tan seguit com ara. Home, tenint en compte que ara ets jurat de la Sant LLuc, lògic que facis el circuit, no?

Una cordial salutació