Sunday, August 30, 2009







DUVÁN:
EXPLORANT EL PETIT FORMAT (II)

Del 8 al 30 de maig, la Sant Lluc va presentar l'exposició Duván petit format. Més d'una trentena d'obres de l'autor colombià que demostra un domini precís del petit format, expressant sense problemes, la diversitat del seu univers artístic.

Sempre fresques i informals, de marcades i suaus formes geomètriques, simples i sense remarcades agressions, Duván presenta una mostra plena d'experimentacions, tan en color – domini d'ocres, grisos i negres, però sense oblidar grocs, verds, vermells i tot el cromatisme que identifica bona part de la vibrant pintura sudamericana - com en les formes dels olis s/paper i els fons emprats, especialment en els bodegons, marcant un interessant distanciament entre el dibuix i els olis, on les formes són més abstractes.

La seva experimentació arriba fins a l'ús de l'ordinador, especialment en la sèrie Autòmats, on utilitza la impressió digital més tinta, fet que li permet amb posterioritat treballar el color.

Profund admirador de Picasso, - les formes cubistes estan ben treballades - també mostra la seva especial visió del constructivisme de Torres García, les seves composicions, observades amb perspectiva, tenen formes arquitectòniques.

En absolut, Duván és fred. Ben al contrari, la seva obra desprèn una particular calidesa, tot i connotacions crítiques subtils però explicites. Fins i tot el seu Autoretrato, no deixa de mostrar un to burlesc i irònic.

Una exposició sense excessives sorpreses, però que no decep en absolut, doncs l'unviers de Duván és ric i variat.

No comments: