Sunday, August 30, 2009

CRÒNIQUES ENDARRERIDES (V) - L'ENGRESCADORA ACTIVITAT DE LA SANT LLUC
















QUÈ N'ÉS D'ARTÍSTIC UN PUNT DE LLIBRE ! (I)

Dins d'aquesta secció de Cròniques endarrerides, mereix especial rellevància, algunes de les activitats de l'ASLL per l'art, que veritablement està fent una tasca absolutament encomiable, per tal d'afavorir a artistes de tota mena i tota forma d'art.

Un treball que, malauradament, no té el nivell d'acceptació ni de reconeixement públic, oficial i de la ciutadania, que aquesta entitat mereix.

Són Santlluqueros voluntaris a temps total, no cobren un euro i de ben segur que més d'un cop no reben precisament felicitacions, sinó queixes i incomprensió.

Al llarg de l'any, Cròniques Mataronines ha anat informant d'alguns dels esdeveniments organitzats per la Sant Lluc. Si més no, però, ni hi ha tres que varen quedar “penjats” i no precisament com un quadre: Exposició de Punts de Llibre, Duván, petit format i la conferència de Julio Vaquero, inclosa dins els actes de la 3a convocatòria del Torres García.

Seguint l'ordre de dates, vull fer esment d'una interessatíssima mostra, tant per la seva originalitat com pel seu contingut. Em refereixo a Exposició de Punts de Llibre, que va tenir lloc a la Sala d'exposicions del Casal Nova Aliança entre el 18 d'abril i el 3 de maig d'enguany.

Coordinada per Daniel Llin, i amb la col·laboració de Teresa Roig, en Jaume i en David Vergès, veritablement va ser una mostra molt elaborada per la seva complexitat. Exhibir de cara al públic una sèrie d'obres, perquè TOTES EREN OBRES D'ART, d'un format de 22 x 6 cms., i que totes cridessin l'atenció de l'espectador, és una fita única i afortunadament aconseguida.

Noms com els de Marta Duran, Sandro Soriano, el mateix Daniel Llin, Catherine Lorton, Lucia Sánchez, Carme Fageda, Laia Arnau, Isabel Sabé, De Antonio (Antonio Gutiérrez), Manuel Contreras, Miquel Faidella i un llarg etc., fins a arribar a 50 participants, membres actius i artistes de la Sant Lluc, varen omplir les parets de la petita sala d'exposicions de l'entitat, formant un conjunt harmònic i artístic, que va realçar les petites obres exposades; la pròpia sala formava un quadre.

Estils, traces, cromatismes... idees expressades de mil i una maneres que varen permetre a més d'un visitant, adquirir obra d'autor a preus raonables i accessibles.

Una magnífica idea que des de aquestes pàgines s'encoratge a que tingui continuïtat anual, i fins i tot, pot ser, poder comptar amb la participació d'artistes d'altres contrades tant catalanes com de l'Estat, doncs el format és pràctic i alhora pot ser un repte pels artistes.

No comments: