Wednesday, November 17, 2010

III - PARLA EL MOLT HONORABLE CONSELLER DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, SR. JOAN MANUEL TRESSERRES

Molt de títol per res. Ja va començar dient “es possible no ser redundant” – ja ho sabem, home – i amb un discurs polític, bastant llarg – i encara ens quedava el d’en Benach (que també és honorable), va fer referència a lo positiu que li semblava una capital cultural en xarxa, tot i que “Barcelona és una capital indiscutida i indiscutible”. Tot destacant les singularitats dels catalans, i de la cohesió que al llarg del temps hi ha hagut, va exclamar-se amargament dels impediments del govern central en referència a fundacions privades, obtenció d’herències a favor d’entitats publiques catalanes, etc. I que no falti, la reivindicació política de torn “El nostre país té mancances fruit d’una història torturada. També tenim fortaleses, com ara una cultura potent en tots els àmbits...”

Va alabar “la política intel·ligent per part de l’Ajuntament” (es nota que aquest home no viu a Mataró), i novament exclamació sobre els pressupostos i els pocs mitjans. I unes quantes frases més, totes al voltant del mateix. Total, molt de conseller de cultura, però aquesta no la vàrem sentir en lloc. Per bé de l’amable lector, liquido la paradeta del Tresserres, i pasem al Rangel.



IV - PARLA EL DELEGAT DEL GOVERN CENTRAL A CATALUNYA,
Sr. JOAN RANGEL

El més institucional dels discursos, i no gaire llarg. “Res és fruit de la casualitat. Estem davant d’un projecte a desenvolupar. Cal buscar oportunitats de generar nous projectes econòmics”.

Tot recordant com fa uns anys, com alcalde de Caldes d’Estrac inaugurava la Fundació Palau, amb la perspectiva d’impulsar l’activitat econòmica i cultural, va acabar el seu discurs amb el desig d’impulsar “la generació de sinergies amb el que estem inaugurant”, sense obviar la col·laboració del govern espanyol, i amb referències a la Unesco i el concepte d’aquest estament internacional respecte a la Cultura.

No comments: