Tuesday, June 16, 2009

ALBERTO ROMERO GIL: LA DIVERSITAT DE LA LLUM I LA PRECISIÓ DEL DETALL (I) DISCURSOS


Des del passat 29 de maig i fins al 3 de juliol d'enguany, la Sala del Col·legi d'Aparalladors acull la mostra d'Alberto Romero Gil, La Luz revelada, organitzada per l'Associació Sant Lluc per l'Art, i a càrrec de Teresa Roig com a responsable de la seva estructura.

En l'acte d'inauguració, i davant d'una vintena de persones on predominava gent de l'ofici, Antoni Floriach, vocal territorial i delegat de l'esmentat Col·legi d'Aparelladors, va adreçar unes breus paraules d'agraïment a l'entitat artística , tot cedint immediatament la paraula a Antoni Luís, President de la mateixa, qui encetà igualment el seu parlament amb mots adreçats a Teresa Roig per la tasca duta a terme.

De la personalitat d'Alberto Romero en va destacar la seva fidelitat a les diverses convocatòries de la Col·lectiva de tardor, la timidesa de l'artista a qui no li agrada que se'n parli d'ell, però va fer especial incidència en el mestratge rebut per Romero: el gran Antonio López ha estat qui ha guiat la seva tècnica i la seva direcció en l'art. “Té clar el tarannà que ha de seguir per anar creixent. La seva sensibilitat i formació li predisposa a escometre un gran repte”.

A nivell tècnic, Luis va posar èmfasi en la mística i la realitat de la llum que utilitza Romero. Finalment, va acabar la seva intervenció destacant la fidelitat del pintor a ell mateix, la seva “fusta” en el seu sentit més artístic, i com aquesta va anar fluint des de les bassaroles fins al moment d'aquesta exposició, mostrant tot el seu potencial.

I com que el polític de torn no podia faltar, i en aquest cas, ves per on, l'alcalde hi era present, no se'n va estar de fer el seu petit discurs, afortunadament no massa llarg, qualificant la mostra de magnífica, tot destacant la intensitat de la setmana a nivell pictòric: inauguració de la mostre de Joves de la Sant Lluc, el Torres García i ara aquesta exposició: “Moltes coses que van passant en els espais i en el temps. La feina incansable per la Sant Lluc per l'Art ha fet el triplet aquesta setmana, que s'ha de sumar en els esforços amb totes les polèmiques, controvèrsies a superar quan les coses no van bé (...) i també la implicació de l'administració (...)

No comments: