Sunday, May 27, 2007

QU4TRE-2007 (III) - PIOTR PERSKI: SENSIBILITAT i LLUMINOSITAT


Un paisatge ple d’edificis mai ha sigut tan suggerent com la visió que ens mostra aquest pintor polonès. Un cromatisme intens, que recorda certa semblança amb aquella generació perduda de Mir, Freixes Cortés, Amat, etc. sempre dominat pel blau i el blanc dels cels. Una traça fluida i espiritual que permet a l’espectador contemplar edificis i teulades amb sorpresa per la idea donada y amb admiració per la tècnica emprada: Oli sobre tela.. Dels quatre, és el pintor més atraient de tots, especialment, per la diversitat de suports utilitzats; tots vam quedar prendats pel quadre rodó, que recorda als formats del barroc de l’art religiós, o del retrat.

Al costat de la seva particular visió urbana, els cels; el meravellós espectacle visual i artístic que donen els núvols, complementat amb les cúpules i els àbsides de la Porta de l’Àngel o de la catedral de Barcelona, i que Perski capta amb harmonia, delicadesa i elegància, mostrant mil i una formes de traça dolça i tendra, i colors pastels, suaus i relaxants.

Sense dubte, una gran revelació i un gran artista.

2 comments:

Hipatia de Alejandría said...

Ciertamente, por lo que veo en la fotografía, este pintor ha transformado la selva de piedra que es la ciudad en toda una sinfonía de luces y colorido. ¡Qué maravilla!
Gracias. Besos galácticos.

Monica said...

Hola, alguien sabe como localizarlo? Quisiera comprarle un cuadro ...
gracias,
Monica