Wednesday, October 10, 2007

CENTRE D’ART CA L’ARENAS – NOVA TEMPORADA: INAUGURACIÓ
El passat dissabte, 6 d’octubre, es va donar el tret de sortida a la temporada d’exposicions de Ca l’Arenas, que tal com reiteradament s’havia anunciat, té com a eix vertebrador el viatge. Davant d’un nombrós i variat públic (el Mataró de tota la Vida –MTV – artistes, polítics i membres de diferents entitats i mainada disposada a jugar amb les pilotes en forma de globus terraqui, simbolitzant el tema de la temporada, tot molt casolà), Sergi Penedès regidor de cultura, va insistir novament en fer balanç del primer any, on es van comptabilitatzar vuit mil visitants i uns quatre mil i escaig alumnes pel que fa als diferents tallers.

Novament, va tornar a parlar – ja ho va fer en la presentació dels catàlegs de la temporada passada – de les diferents reformes de manteniment dutes a terme dins el centre, entre elles la col·locació d’una llar de foc que pertanyia a la casa original de Jordi Arenas.

“Amb el viatge comença la nova temporada. Un viatge que pot ser geogràfic, tal com simbolitzen les boles del mon o personal. Durant aquesta temporada, volem dur a terme diferents projectes, entre elles crear una asociació d’amics de Jordi Arenas, conferències i mirar d’instal·lar un petit bar i altres possibles activitats”, va destacar Penedès, que va finalitzar el seu discurs amb el desig de potenciar el centre amb activitats de la ciutat i del mateix Patronat de Cultura, i amb els agraïments de rigor.

Seguidament, Carles Marfà, director del Museu de Mataró, va prendre la paraula, que va fer incidència en “l’entorn conceptual unitari que lliga tot l’any. L’any passat, el tema va ser el retrat, en homenatge a Jordi Arenas...”.

Tot seguit, Marfà va insistir en lo suggestiu del viatge, i en el fet que es poden comptar com a tal des de desplaçaments petits fins als grans tours. El circuit proposat a Ca l’Arenas comença i acaba a Mataró, “tot plantejant un anàlisi de preguntes i respostes”.

El director del Museu també va fer referència a l’excel·lent col·laboració de molts artistes que han cedit per aquesta mostra els seus quaderns de viatge, que han estat col·locats com si es donés una volta al món. Igualment, va agrair als alumnes de la classe de 5è de primària de l’escola Angeleta Ferrer per haver posat per una de les fotografies exposades.

Finalment, Carles Marfà va informar breument de la distribució de les diferents exposicions: 1a planta, Roda al món: El Viatge, al menjador la “Itàlia clàssica que va inspirar a Jordi Arenas”, a la Sala 2 Marc Prat, Sala 1 Santi Estrany “i el seu desplaçament a la recerca del millor lloc on viure” i a la galeria si troba Martí Anson i “Fitzcarraldo, Cinquanta-cinc dies treballant en la construcció d’un veler Stela 34 al Centre d’Art Santa Mònica”. També va informar dels artistes que al llarg de la temporada aniran exposant: Pepe Novellas, Gemma Pont, Ivan Jordà, etc. i amb els agraïments de rigor, va concloure el seu parlament tot esperant que les vint exposicions programades i la corresponent oferta en tallers formatius siguin de l’interès del públic.

L’acte va acabar amb unes paraules, igualment d’ agraïment de Santiago Estrany per l’oportunitat d’exposar “una especial faceta que m’ha sigut vital: el paisatge urbà”. Declarant-se viatger empedernit des dels vint anys, es va definir com a geometrista i constructivista. “En els meus viatges, he fruit doblement: del viatge en si i de la meva obra pictòrica. Finalment va informar sobre la creació de la seva web. http://www.santiagoestrany.com/ gracies a Jordi Dória Estrany.

No comments: