Wednesday, February 03, 2010

EXPOSICIÓ DE SANDRO SORIANOEl Centre Atlètic Laietània acull des del passat 23 de gener, una nova mostra de l'artista Sandro Soriano. Pintures és el títol de l'exposició que es podrà visitar fins al proper 23 de febrer.

Observar l'obra d'aquest pintor no és un simple exercici d'esforç visual, sinó que comporta per a l'espectador, curiós i sense superficialitats, un anàlisi molt particular, subjectiu i sense cap mena d'imparcialitat.

L'aparent simplicitat de formes i d'estètica, fregant un tarannà infantil, però sense ser naif , no té la pretensió de mostrar-nos una imatge dolça i acariciant de somnis o irrealitats, sinó ser crític i càustic, dur amb la superficialitat i l'hedonisme de la societat actual.

Mitjançant la tècnica i els coneixements de les arts gràfiques, Soriano se'ns mostra imaginatiu, resolutiu i sempre amb dosis d'ironia. Els seus ulls allargats en molts personatges, permeten amb la seva forma obliqua, mostrar la buidor en les nostres ànimes, enfront d'un món on hi ha masses murs que creuar, i la creativitat queda, en molts cassos, sotmesa a descarades manipulacions de tota mena.

Sandro Soriano és molt explicit: l'espectador sap que no està veient un conte de fades, sinó que mostra la seva protesta més airada, de forma pacífica, ben cert, davant la involució moral de l'ésser humà.

La seva forma de dibuixar és àgil, simple, pràctica i molt gràfica, no exempte en molts cassos d'una precisió i detall exquisits.

Treballa normalment en acrílics, i la seva paleta de colors és plena de diversitat, utilitzant tons pastel, molt lluminosos, treballant un cromatisme ple de sensibilitat, malgrat la causticitat d'algunes de les seves obres.

Sandro Soriano no cultiva ni el paisatgisme ni l'abstracció, sinó cronista del gran ginyol que és la societat actual, i que capta a través de la seva visió artística, exhibint la seva particular realitat, amb bones dosis d'ironia i cruesa, encara que en algunes de les seves obres no deixa de ser optimista, especialment amb les seves coloristes xemeneies, que s'enlairen en un cel clar, per tal d'atraure la inventiva.

No comments: