Friday, May 28, 2010

LAIA BLEY A LA SALA CASAL ALIANÇA

TAST CROMÀTIC – ENTRE EL BLANC I EL NEGRE

“Laia Bley vincula el seu art amb el que viu. Li crida tant l'atenció l'abstracte com el figuratiu, tot reculant al Pop Art. S'interessa pel gravat, per la pintura, etc., i està a punt d'acabar Belles Arts, però per la seva joventut, representa una pintura especialment interessant pels aficionats...” Varen ser aquestes, part de les frases pronunciades per Jaume Garcia, familiar seu, durant la inauguració de la mostra.

Laia Bley, procedent de Premià de Mar, entre dins l'intercanvi d'exposicions que la Sant Lluc fa amb altres pintors de la comarca, "i forma part del grup d'artistes emergents, entusiastes, que s'esforcen i que és necessari que tinguin aquestes oportunitats. Sempre donem aquestes oportunitats al Maresme (...)" segons va dir Antoni Luis, president de l'entitat en el seu torn d'intervenció.

Laia Bley té la força de la joventut, el seny del que s'ha après i la rauxa del que vol expressar a través de la miscel·lània de tècniques emprades durant el seu aprenentatge. Amb una clara fixació pel blanc i negre, utilitza l'instrument més representatiu d'aquest colors, el piano, per mostrar-lo des de tots els angles i bassants possibles, configurant a l'exposició originalitat i dinamisme i oferint a l'espectador la possibilitat de deixar volar la imaginació per poder sentir en els singulars pianos de Laia Bley, la peça musical que suggereixi el dibuix, o escoltar en el gravat o la pintura aquella obra clàssica de particulars preferències, a través d'un cromatisme bàsic, però del que entreu interessants derivacions.

El sentit de la decoració amb unes suggerents Textures, i molt especialment el dibuix de maletes i motxilles, que simbòlicament volen reflectir el que es va carregant durant la vida, amb la companyia de la filosofia i de peculiars pensaments, són altres peces de l'artista. La fotografia i l'escultura també tenen cabuda, demostrant Laia Bley un excel·lent aprenentatge. Si més no, però els olis exposats, amb l'omnipresent piano, expressen una sensibilitat per la fusió d'abstracció i figuració, on el joc cromàtic remarcat per el vigor de les pinzellades, no se n'està de mostrar subtileses alhora que expressa una personalitat molt remarcada, que de ben segur sabrà evolucionar i sorprendre en el temps.

No comments: