Friday, March 13, 2009

QU4TRE – ALT NIVELL DE QUALITAT (III) - PEP SUARI – PAISATGE I FIGURA




Suari és personalíssim. En els paisatges se'ns mostra instintiu, amb pinzellada directe i gruixuda, plena de vitalitat, dinamisme i domini tècnic. De mirada bucòlica, quasi idealitzant un entorn, el visitant no deixa de contemplar una obra plena de frescor i de composició imaginativa. A destacar l'especial enquadrament de Nenufars Alfabia un oli s/tela de 100 x 100 cm.

Treballa amb format gran, però no vol dir que l'obra s'hagi de mirar en perspectiva, sinó de ben aprop. Obres com Serra de Tramontana o Pins a la costa nord, permeten una visió de composició de cromatismes, que no de lloc o d'emplaçaments. Matisos plens d'originalitat, amb tocs més que taques d'impressionisme i de visió agradable.

També cal destacar l'originalitat de tractament de les obres que presenten espais mataronins com la plaça Gran o la basílica de Santa Maria. Peces tremendament entranyables, vitalistes i coloristes.

En la figura és absolutament frapant, directe, contundent i d'una precisió extrema. Reflexió, Ti amo III o viatger, tots oli s/tela 100 x 100 cm. no permeten la indiferència a qui els contempla. Retrats de figures, en primer terme, capten l'atenció directe del visitant. Però cal mirar els fons i observem aspectes que donen mobilitat al conjunt. En la figura, predomina el negre i l'ocre de fons, matisant d'aquesta forma una enquadrament tan sols respecte a l'home i el seu excessiu pes i poder. Aquesta feixuga carga, s'esvaeix i relaxa amb la Natura, i la seva fatillera visió.

No comments: