Friday, March 13, 2009

QU4TRE – ALT NIVELL DE QUALITAT (IV) - LAIA ARNAU – FRUIR DE SENTIMENTS, PENSAMENTS I EMOCIONS

Arnau presenta una obra exquisida, per la quantitat de temàtica desenvolupada: surrealista, tendre, dolça, d'imaginació desbordant. Algunes obres tenen visos de realisme tant pel desenvolupament tècnic, com pel concepte de l'obra. Molt interessant en aquest aspecte El racó on tu habites. Oli s/fusta amb tecla de piano. De format petit però ple de complicitats. També Timidesa inoportuna.

Arnau treballa amb moltes mides, fet que permet una gran diversitat en els conceptes i en l'exposició individual de l'obra. Així, del format amb tecla de piano, passem al 130 x 130 cms. El Jardí de Goethe és una obra que fascina. Un homenatge a l'autor de Faust o de Les afinitats electives. Un univers encisador i alhora estranyament captivador, especialment pel fons vermell.
El nocturn número 9 , igualment oli s/tela de 73 x 117 cm. atrau inexorablement a les nostres profunditats del subconscient. El tractament del color amb tons difuminats dona a l'obra una aureola de “tenebrositat” que convida a la fantasia.

Arnau domina la imatge – treballa en el camp de la il·lustració – fet que li permet utilitzar un llenguatge cromàtic ple de matisos per tal de captar l'atenció de l'espectador.

La temàtica infantil es quasi constant en la seva obra; ho viu intensament. Presenta el candor de quan som nadons, quan el ser humà es més feble i on la tendresa i la bondat son una constant... que dura poc temps. El bany del nen, oli s/tela de 73 x 73 cm. resumeix aquest tarannà, tot i que els nens de la Laia semblen ninos d'una altra època.

L'obra d'Arnau és meticulosa, molt treballada expressiva, gens virulenta, més aviat serena, tot i que desperta en l'espectador la curiositat d'anar a la recerca del nostra interior. Arbre genealògic (130 x 89 cm.) és un bon exemple.

No comments: