Wednesday, March 03, 2010

L'ESPERIT DE JOSEP NOVELLAS












Fins al passat 28 de febrer, la sala d'exposicions de l'ASLL del carrer Bonaire, va acollir la mostra Pinzellades Interiors, com a petit homenatge dels alumnes de Campllonch a Pepe Novellas en el 1r. Aniversari de la seva mort, tal com indicava el text de la invitació a l'esdeveniment.

Si bé cal reconèixer que es tracte d'una mostra senzilla en quan al resultat final de les obres presentades, però no exempta de qualitat, va tenir l'encís d'exhibir l'ensenyament que els alumnes varen adquirir del mestre, que tot i no estar entre nosaltres, si va deixar l'empremta de l'esperit del seu art, i de la seva personalitat en molts d'ells.

Les obres presentades, com sempre al voltant de la vintena – el que dona de per si la sala – mostren a un alumnat (en Jordi, la Teresa, la Marta, la Carme, la Lali, la Susi, la Sílvia, la Regina, la Cati, en Tonio... noms propis de qui va a la recerca del reconeixement en el món de l'art, però que encara en fase d'aprenentatge no hi pot afegir el cognom), conscient de qui era el seu mestre, però a qui estimaven com amic, tal com demostra el mòbil fet amb fotografies, excel·lent idea, certament.

L'espectador va poder observar obres calcades a Novelles – la influència – d'altres representaven apunts o pràctiques – calia aprendre – i d'altres despunten per si mateixes en força i vigor, fent notar agosaradament en alguns, pocs i escollits pel Destí, que amb el pas del temps, podrien superar al mestre – el relleu generacional, amb forta base acadèmica, veritablement, però amb la màgia dels qui estan posseïts per l'art.

I aquesta cronista accidental no gosa afegir res més. Deixa al lector que no ha vist la mostra, que observi a través de les fotografies; el mestre i l'amic estarà sempre en la memòria dels alumnes, en el cor dels seus familiars, en el pensament dels seus amics i en el record de tots els qui el varen conèixer, admirar i apreciar.

No comments: