Saturday, March 06, 2010

QU4TRE - SISENA EDICIÓ: Inauguració

L'Ateneu Caixa Laietana presenta des de l'any 2004, QU4TRE, una idea original d'Elisabeth de Dòria, desenvolupada per ella mateixa, i que consisteix en exhibir l'obra de quatre artistes, quasi sempre per les mateixes dates, subdividint l'espai de l'Ateneu en les parts corresponents. En l'edició d'enguany: Teresa Vidal, Albert Coma, Irene Bou i Kiku Poch, omplen amb els seus treballs les instal·lacions d'aquest àmbit tan significatiu.

“La química de QU4TRE funciona bé. Vint i quatre artistes en sis anys”, varen ser les primeres paraules de Jaume Boter de Palau, president de l'entitat d'estalvi, el dia de la inauguració, el passat dijous, 4 de març, davant un escàs auditori, (prop de 50 persones), i on la presència d'artistes locals es podia comptar amb els dits d'una mà, i encara en sobrava.

“Quatre artistes, quatre modos diferents (...) quatre llenguatges diferents que no tenen res a veure entre si” . Boter de Palau va passar a descriure breument la tècnica de cada artista. En referència a Teresa Vidal, va destacar com: “a través d'arquitectures, cal·ligrafies, rostres i elements florals, l'artista presenta una obra molt inspirada en l'art oriental, especialment el xinès, i en les seves vivències en dues de les ciutats de l'extrem Orient: Seul i Hong Kong.” Dins el seu currículum consta que és llicenciada en Belles Arts, dissenyadora tèxtil i també de vestuari esportiu.

D'Albert Coma, també llicenciat en Belles Arts, va remarcar el seu romanticisme i el seu enamorament per la vida amb “una actitud positiva i oberta, que manifesta a través de diagrames, dibuixos i mandales”

En quan a Teresa Bou, veneçolana d'ascendència catalana, va accentuar de la seva obra, inspirada en bona part Jean Michel Basquiat (pintor nascut a Brooklyn, Nova York i que va viure entre el 1960 i 1988) la defensa de: “la llibertat permanent de l'ànima humana davant el relativisme que l'envolta”, i finalment, de Kiku Poch “un paisatgista que no passa mai de moda” , va insistir en la relació entre el mar i la terra, el cel i la casa, tal com el crític d'art Josep Ma. Cadena va manifestar-ho en el seu moment.

Tot convidant als presents a una copa de cava, el president de Caixa Laietana va acabar la presentació, informant de la propera inauguració a l'Àmbit Zero de l'exposició de Pere Munne i cedint la paraula als artistes.

El torn el va començar Teresa Vidal, amb uns mots d'agraïment expressats en xinès, qui va indicar que amb al seva obra presenta experiències, colors i expressions, impregnades de l'essència oriental. Tot seguit, Kiku Poch també frases d'agraïment, va declarar-se defensor de la pintura figurativa, mostrant a través dels seus paisatges de Menorca, la Riviera francesa, la Provença, el Marroc, etc., la seva llum i color especials.

El torn dels artistes fa finalitzar amb Cati Lizandra, (http://www.artevistas.com), en nom d'Irene Bou i Albert Coma, de qui és representant, per agrair, al igual que Kiku Poch a Elisabeth de Dòria les seves atencions per al muntatge de la mostra, tot manifestant el seu entusiasme per l'àmbit expositiu de l'Ateneu.

No comments: