Saturday, March 06, 2010

QUATRE – SISENA EDICIÓ
TERESA VIDAL: FASCINACIÓ PER L'ORIENT (I)

Mediterranis de socarrel com som els mataronins, les influències orientals sens presenten llunyanes, misterioses i absolutament embriagadores. Teresa Vidal no se n'ha resistit i s'ha deixat embolcallar i atrapar per les mateixes, oferint-nos una obra de presentació original, amb gran densitat de contingut floral.

A Vidal li hem reconèixer el detall exquisit, certa distinció i elegància, que no delicadesa, en la pinzellada, l'us un tant irregular del cromatisme, i una certa mancança de percepció de l'espai, pot ser per treballar en diversitat de mides, que substitueix per la fascinació dels elements orientals, als diferents formats emprats, i per una tècnica - mixta s/Oli .

No obstant, la presentació de la seva obra és original i digne de desenvolupar en diverses formes i estils; encabir un quadre dins un altre quadre ens indica el fet d'explorar tècniques i treballar imitant una forma tri-dimensional, o si més no, donant sensació real de volum.

L'obra més destacable de les que presenta és Orient-Occident, (de l'any 2008), on utilitza la tècnica de collage; una obra molt urbana, on el contingut ornamental realment complementa i equilibra el treball, al igual que Una vista del port de Hong Kong, mentre que en peces com Atmosferes o Working in Seul, l'ornamentació difumina tècnica i temàtica.

No comments: