Wednesday, March 17, 2010

VERSIÓ PERE MUNNÉ (i II)

L'obra de Munné és vitalista, alegre, amb domini absolut del color, en formes definides, - és un excel·lent dibuixant - un tan surrealistes en algunes obres, però moltes d'elles plenes d'un gran sentit de l'humor i caustica ironia.

Pere Munné se n'enfot del mort i del que el vetlla. Forma part de la seva personalitat, absolutament acusada. Però ho fa sense ofendre, i sempre aconseguint treure un somriure a l'espectador, sigui per l'obra, sigui pel títol: Un parto en la calle es un alumbramiento público o En aquest país hi manca actuació gravitacional.

Munné treballa sobre tot en tècnica mixta, formats mig / gran i pinzellada ampla, i gruixuda. Les seves obres són complexes en la presentació pel munt de continguts que hi exhibeix, però nítides i quasi transparents en significat i al·legories als esdeveniments mundials o a la vida quotidiana.

Si bé, tal com s'ha indicat, les variacions cromàtiques és el que més destaca de l'obra general de Munné, hi ha tres peces molt interessants realitzades en carbonet s/paper, on es pot comprovar la seva qualitat com a dibuixant – traç ferm i dinàmic, treballant amb diversos gruixos - sense perdre la seva ironia i amb una gran potencia en l'expressió de formes.

Si més no, però, Munné també té la seva especial vena poètica a través de la pintura. Treballadors de la Mar o Vista de Barcelona desierta desde Montjuic. Curiosament, aquests obres emeten un estranya placidesa, en contrast a les esmentades anteriorment. Si troba una gran varietat cromàtica, però el dibuix és més nítid, la concepció de volum, espai o perspectiva està més ben estructurada, limitant-se a ser cronista visual i pictòric d'una escena urbana o quotidiana.

Una exposició que permet al visitant gaudir de l'art en una basant molt planera, i de l'enginy d'un artista singular i únic.

No comments: