Saturday, March 06, 2010

QUATRE – SISENA EDICIÓ
IRENE BOU: REVINDICACIÓ PERMANENT (III)

L'obra d'aquesta jove artista veneçolana (www.irenebou.com) es podria emmarcar dins un concepte d'impacte visual, dur i contundent. A nivell cromàtic, la força del vermell i les seves derivacions marquen la pauta en l'obra presentada, amb més o menys intensitat, tot i que també el blanc com a fons és força utilitzat.

Treballa en diversos formats i utilitzant tècnica mixta principalment. És el seu un treball urbà, intens, amb forces connotacions expressionistes.

La seva temàtica és de crítica constant i sense treva a l'individuo, - important resaltar la representació constant de rostres humans, a vegades freds i inexpressius, de mirada buida i connotacions kafkianes - que se sotmet a la massa de gent i abandona l'essència d'ésser humà en favor d'un relatiu benestar. Utilitza textos breus com a explicació i alhora complement de l'obra, d'igual duresa, fet que facilita al visitant la reflexió sobre el que planteja. A Dios, Cara de Niebla, Soy un estado de ánimo... són alguns dels títols de la seva obra. Tot i la seva visió del món, caústica i escèptica, la seva procedència sud-americana dona a la seva obra un aire estranyament vital, tot i que la temàtica sigui existencialista.

No comments: