Saturday, March 06, 2010

QUATRE – SISENA EDICIÓ
ALBERT COMA: PASSIÓ PER LA VIDA (II)

L'obra de Coma (http://www.albertcomabau.cat/) és plena de vigor, potència, sensualitat a través d'un suau erotisme i energia. La sèrie Encontres efímers o Sense Títol, frapa des del primer moment, seduint a l'espectador a través un traç ferm, decidit, dinàmic i alhora sinuós, i i d'una constant sensació de mobilitat, tan sols utilitzant el llapis, tot i que en el Sense Títol, el traç és molt més marcat i ferm, i l'expressió té més duresa, gràcies a la utilització tant del llapis com de la tinta.

Al primer cop de vista, un no deixa de pensar en contemplar l'obra d'Albert Coma en el Renaixement i en la Capella Sixtina del Vaticà, no per la temàtica, la tècnica o el color, sinó per la sensació etèria de les figures dibuixades, perfectament distingibles de forma individual.

L'antitési d'aquesta obra són la sèrie de mandales, d'una precisió i meticulositat úniques, que fa que el visitant quedi perplex davant la versatilitat tècnica de Coma, demostrant una alta preparació, una gran professionalitat, destresa i aplicació absolutes, alhora que permeten contrastar el seny i la rauxa de l'artista.

No comments: