Friday, December 28, 2007

CENTRE D’ART CA L’ARENAS – UN VIATGE DESGABELLAT (I)


Si el passat 6 d’octubre en l’inici de la temporada, la combinació d’exposicions a Ca l’Arenas va ser veritablement encertada tant pels estils com per la qualitat exposada, les que es varen inaugurar el passat divendres, dia 21 de desembre mostren tot el contrari: desencert i desencís.

La "troupe" de Can Xalant directa o indirectament, hi tenen la mà trencada en esgarriar un centre d’art amb excessius dalts i baixos, que en res s’avenen amb la voluntat dels germans Arenas.

En les paraules d’introducció de Sergi Penedès, president del PMC que no es caracteritza precisament per una gran fluïdesa en l’oratòria, va fer esment del canvi de les quatre exposicions existents – dues ja ho van ser-ho un mes abans – i totes elles fent referència al tema central d’aquest any, el viatge, que en aquesta temporada es complementa amb activitats alternatives com són un cicle de conferències, de les que ja se n’han fet quatre i en resten tres.

Igualment, va anunciar als presents els diferents canvis en els blocs de viatge pel que fa a la mostra del primer pis Traveling circular, on els diferents artistes de la ciutat cedeixen els seus quaderns per a l’exposició.

Penedès, igualment va aprofitar per anunciar les activitats de Can Xalant, en referència al dibuix de còmic, i finalment, va acabar la seva intervenció tot anunciant la continuïtat com a activitat complementaria dels tallers d’art per a les escoles, amb molt d’èxit, i informant als presents que passat Reis, l’Associació d’amics de Jordi Arenas veurà la llum, essent la seu de l’entitat el mateix centre d’art, tot i que d’aquest tema s’informarà degudament durant el mes de gener.

Tot fent esment, amb alguns petits comentaris, de les diferents exposicions presents fins als propers mesos de gener i febrer: Sala 1 – Santi Clavell: Viatge interior – Menjador: Jordi Arenas. Apunts i quaderns de viatge: Grècia, Turquia i Tunísia – La Galeria. Domènec: Here/Nowhere i Maurici Torner a La Finestra: Turista terrorista, va cedir tot seguit la paraula als artistes.

No comments: