Monday, December 24, 2007

UN “MESSIES” MOLT DIGNE (I)


Dins el V cicle de concerts, temporada 2007, la coral Càrmina i l’Orquestra de Cambra de Vila-Seca varen oferir el passat diumenge, 16 de desembre, la representació del Messies de G.F, Händel, davant un auditori que va omplir amb una excel·lent entrada, el pati de butaques del Foment Mataroní.

Excepcionalment, el teatre va comptar amb la presència de l’alcalde J.A. Baron. No sol ser habitual que els membres de l’equip de govern municipal, o els regidors de l’oposició estiguin entre les files del públic per assistir a aquest tipus de concerts, tal com ja s’ha publicat amb més d’una ocasió dins aquests Cròniques.

El vice-president de l’entitat, Antoni Vilà, va adreçar unes paraules als assistents, tot informant de l’assistència de Baron, donant així suport institucional a les activitats musicals del Foment, alhora que va agrair l’ajut de comerços i empreses, al igual que d’entitats i privats per tirar endavant el projecte, que va començar amb tan sols sis concerts l’any 2003, mentre que en el 2007 el nombre ha estat de trenta-set, repartits entre l’auditori i la música de cambra, “projecte que es va iniciar l’any passat per tal d’acostar els músics a al públic, fent participar a la gent encetant una tertúlia”

Vilà també va fer referència al cicle de Sarsuela, amb un públic fidel y addicte que “recorda amb nostàlgia altres temps on se n’havia programat molta”

De cara a la temporada 2008, Vilà va manifestar l’aposta del Foment per la qualitat, tal com es pot comprovar pel programa de concerts ja presentat. Tal fet, però, ha suposat un considerable augment del pressupost, tot comptant amb les aportacions tant d’institucions com d’empreses col·laboradores. No obstant, Vilà no se’n va estar de demanar més suport econòmic, doncs la intenció de l’entitat es “fer arribar la música a Mataró i al Maresme” i tirar endavant el projecte, comporta grans despeses.

No comments: