Monday, December 31, 2007

MOSTRA DE GRAVAT DE LA SANT LLUC




Fins al proper 15 de gener, l’Espai - Taller de la Presó (davant de Sala Cabañes), mostra un conjunt de treballs sota el títol: El gravat a la Sant Lluc, realitzats pels alumnes d'aquesta asociació, que dirigits tant per Jordi Lloret, procedent de l’escola municipal de gravat com per Manuel Prieto i Laia Arnau, han anat efectuant al llarg del curs 2007.

És aquesta una exposició puntual, aprofitant que l’Espai queda buit per vacances. A través de tècniques com l’aiguafort, amb suport en diferents materials com el paper o la fusta, les xilografies, etc., els diferents alumnes no tan sols mostren la seva imaginació sinó una bona part d’expertesa en el tractament dels diferents materials i tècniques.

Laia Arnau, Manuel Contreras, Pilar Díaz Mariblanca, Santi Domínguez, Margarida Freixes, Margarida March, Daniel Llin, Carles Manera, Cecilia Morales, María Oms, Manuel Prieto, Regina Puig i David Vergés presenten prop d’una trentana de treballs, entre el mig i petit format. Tot i estar dins la fase de l’aprenentatge, l’espectador no deixa de valorar l’esforç i creativitat dels diferents alumnes.

Destaca, naturalment, Manuel Prieto amb la seva Metamorfosi d’un moviment, on mostra la bellesa de l’elasticitat del cos humà, amb una plasticitat absoluta. Ja es va poder entreveure aquesta nova fase a la Col·lectiva Sant Lluc d’aquest 2007, però veritablement la recerca de l’artista, tant pel que fa als procediments com per nous conceptes és constant i vital.

Manuel Contreras presenta un conjunt de quatre peces: Caprisico, Baldufa, Flamenco i Retrat, on ha combinat el vernís tou amb l’aiguafort, sucre i aiguafort, etc. Uns treballs metòdics, precisos, en base a la seva tasca dins les arts gràfiques, que li proporciona tant idees com formes de producció artística. Evidentment la temàtica és senzilla, però es deixa intuir una futura evolució, que és d’esperar que no quedi aturada.

Carles Manera presenta una xilografia il·luminada en una interessant fase de desenvolupament artístic, però tècnicament molt ben preparat. Presenta un tema intranscendent, però de molt digne treball cromàtic.

Cecília Morales i la seva calcografia Vida, presenta també una idea molt bàsica, però de gran tasca tècnica, mentre que Laia Arnau amb els seus aiguaforts i aiguatinta dins la seva sèrie Un món petit, no deixa de mostrar-nos l’encís del món infantil, amb un dibuix suau, natural i simple, de formes anodines però plenes de tendresa.

Santi Domínguez ens presenta un treball acurat Lectora i Marionetes, un aiguafort amb punta seca i carborudum, molt interessant i precís.

Margarida March és la més versàtil de l’exposició, amb la utilització d'aiguafort, esmalts, òpals, etc. Els seus Ones són veritablement únics, de formes i contingut relaxants i dolços, sense agressivitat, la qual cosa motiva a l’espectador a contemplar la seva obra amb tranquil·litat, i amb excel·lents possibilitats per a la decoració.

Finalment, no vull deixar de destacar a Daniel Llin, l’autor més tècnic i amb un sentit més estricte del gravat. Exactitud i determinació configuren la seva obra amb Aiguafort i resina.

En conjunt, una mostra petita, ben cert, però s’entreveuen interessants desenvolupaments, si l’alumnat hi posa esforç, imaginació i continuïtat.

No comments: