Saturday, December 15, 2007

EL COS DE BOMBERS DE MATARÓ: AL COSTAT DE LA GENT (III): EXPOSICIÓ


A invitació del president de Caixa Laietana, bona part del públic que va assistir a la presentació de llibre 150 anys Bombers de Mataró, va passar tot seguit a la sala d’exposicions on a part de gaudir de l’habitual copa de cava, i de recollir el llibre corresponent – els que varen poder, doncs varen faltar llibres – per veure l’excel·lent muntatge dedicat als Bombers de Mataró.

Cal destacar la gran qualitat de la fotografia del cartell i programa de mà de la mostra, així com el conjunt fotogràfic on es pot apreciar en imatges l’evolució dels mitjans, uniformes i diverses situacions no tan sols a nivell professional, (incendis, inundacions, esfondraments, rescats de persones), sinó de participació del cos en maratons, en mostrar als nens el funcionament del material, col·laboració ciutadana, etc.

També es necessari fer esment d’una especial vitrina amb quasi un centenar de cotxes de bombers amb miniatura. Altres expositors contenen documents, programes, etc., que mostren com la Mutua Mataronesa contra Incendios va ser l’origen de la creació del cos, medalles de caràcter oficial i d’altres objectes.

Si més no, però resulta d’un gran atractiu l’estanteria on destaquen els diferents cascs de bombers utilitzats per aquest cos al llarg de la historia, uniformes confeccionats amb diversos materials, diferents tipus de boques i mànegues, una bomba d’aigua de quasi principis de segle, diferents models d’extintors, i de forma inèdita, fotografies de tots els caps de bombers de Mataró.

En conjunt, una exposició històrica, curiosa per la seva novetat, altament instructiva, molt apreciada pel públic assistent i que permet al visitant conèixer la significació, la professionalitat i la dedicació del Cos de Bombers de Mataró, al qual el llibre i la mostra li reten homenatge.

No comments: